Naar de Trimsalon!

Een bezoek aan de Trimsalon.

Waarom naar de trimsalon?

Honden, Katten, Konijnen enz. hebben verzorging nodig.

Doordat veel honden tegenwoordig niet meer als werkhond, maar als echte huishonden leven,moeten steeds meer honden naar de kapper. De verharing verloopt niet meer zoals in de natuur, toen de honden nog buiten leefden. Nu zijn ze veel meer binnen. Denk eens aan de centrale verwarming, waardoor het in de winter net zo warm is als in de zomer. Er zijn ook steeds meer honden met lang haar. Vooral de zgn. boemerhondjes. Dit zijn kruisingen van verschillende kleine of mindelslag honden. Meestal langharig. Dit soort hondjes moeten regelmatig naar de trimsalon om geknipt of geschoren te worden. Dan heb je nog de ruwharige plukhonden. Dit zijn onderanderen, de cairn terriër, de ruwharige teckel, west highland white terriër, enz.

Voor katten geld ongeveer het zelfde. Deze dieren zijn over het algemeen nog wel veel buiten. Alleen de raskatten worden zodanig door gefokt, dat deze dieren steeds langer haar krijgen. Katten kunnen dit niet zelf meer verzorgen, waardoor er klitten ontstaan.Deze moeten verwijderd worden anders gaan ze er zelf aan trekken met als gevolg beschadegingen aan de huid met kans op ontstekkingen of smetplekken.

Voor langharige konijnen en cavia's geldt hetzelfde. Ook die moet je klitvrij houden!

Klitten hebben voelt niet fijn.Dit trekt aan de huid, waardoor het dier gaat krabben. Dit krabben kan leiden tot verwonding. Smetplekken,ontsteking,ellende.

Voorkomen is beter dan .........

Dus tijdig naar de TRIMSALON!!!

Ook voor nagels knippen, wassen, tanden nakijken/schoonmaken, oren uitplukken,doorkammen en ontwollen.